Tineke Eleveld

Tineke Eleveld

Tineke is een ervaren, warme, vrolijke en gedreven natuurgeneeskundige. Ze richt zich op de gezond makende en houdende beweging in het leven. Tineke: “Het gaat over het nemen van eigen verantwoordelijkheid en het vrij bewegen in je leven. Dat is het meest effectief. Hoe je dat merkt? Aan de hoeveelheid energie die dat je geeft”. Het gaat er daarbij om dat je van het passief ‘zijn’ in je eigen leven gaat naar het doen en bijstellen daarvan. Tineke doet dat zelf ook. Ze is initiërend, een creatief denker en geeft graag vorm aan nieuwe dingen, en daar waar nodig stelt ze bij.

Natuurgeneeskunde

Tineke doceert Natuurgeneeskunde aan verschillende opleidingen. Ze heeft een reguliere onderwijsbevoegdheid om op MBO en HBO lessen te geven. Tevens heeft ze opleidingen in de Natuurlijke Gezondheid opgezet en vormgegeven. In haar praktijk begeleidt ze individuen en groepen bij het bewegen naar een gezond(er) leven.

Yoga

Tineke is ook yogadocent. Ze geeft Hatha yoga, dynamische yoga, yogadans en dynamische gymnastiek op muziek voor 50-plussers.

Ze heeft samen met haar man Chris Bieze NamoNamah, een 4 jarige HBO-opleiding tot Yogadocent, in Westerbroek.

Coaching

Bij Aplus opleidingen in het Noorden van het land heeft ze opleidingen in coaching verzorgd. Tevens coacht ze in haar praktijk cliënten op het gebied van leefstijl en voeding.

In actie komen …..

Ze vindt het belangrijk om te zijn en te leren. De basis daarbij is het in actie komen. “Loop mee met je wensen en dromen en waarden en normen, niet te snel of te langzaam. Wanneer je op die manier contact maakt zal elke stap zinvol zijn en zal je iets leren”. Van belang daarbij is het voelbaar beleven van innerlijke processen, er vervolgens woorden of beelden aan te geven en uiteindelijk te komen tot concrete acties.

Verbinding maken …..

In haar contact met mensen zoekt Tineke altijd naar de verbinding: “Ik zet mijn kennis en vaardigheden graag in zodra ik in contact ben met de ander.” Hierdoor zorgt ze voor een positieve dynamiek tijdens haar individuele en groepssessies.