Natuurgeneeskunde

Inleiding:

In de natuurgeneeskunde behandelen we niet de ziekte maar de persoon met zijn/haar ziektesymptomen.

Je bent een mens, met zijn/haar eigenschappen op meerdere niveaus; fysiek, geestelijk (mentaal en emotioneel), sociaal en spiritueel. Op deze niveaus kunnen je klachten zich uiten en daarin vormen ze een totaalbeeld, van jou, als holistisch wezen.

Wij zijn een onderdeel van de natuur. De mens is te onderscheiden in de natuur maar niet te scheiden. Zoals de natuur zich voor doet, zo heeft de mens ook zijn/haar verschijningsvorm.

In de natuurgeneeskunde gaan we daarom uit van de 4 natuur-kwaliteiten: warm en koud, droog en vocht. In de anamnese wordt dit concept aan je uitgelegd en hoe je jezelf, met je klachten en eigenschappen, kan plaatsen. Je krijgt meer inzicht in je symptomen en gedrag.

Dit is ondersteunend om je een beweging naar gezondheid te laten maken! Want dat is wat de natuurgeneeskunde beoogt: het zelf-helend-vermogen van die unieke mens aan te spreken zodat je zelfstandig en vrij kan gaan bewegen naar gezondheid. Alles wat je blokkeert, door laat schieten en /of stilstand oplevert, is een beweging naar ziekte/ziekmakende symptomen. Hierin krijg je inzicht en je krijgt handreikingen (het behandelplan met de therapieën) hoe deze om te keren naar gezondheid.

Werkwijze:

De eerste afspraak geschiedt meestal via de telefoon of via de mail.

Ik vraag je dan om je ziektegeschiedenis (ong. leeftijd / klacht-ziekte-trauma / therapie / wel-niet geholpen) op te schrijven. Een trauma is ook sociaal (bv. pesten) en emotioneel (bv. gevoelens overlijden moeder) en voor sommigen spiritueel waarneembaar.

Tevens geeft je voedingspatroon belangrijke informatie,

en je geboortegegevens (datum / plaats / tijd), omdat de medische astrologie aanvullende informatie geeft.

Je hulpvraag is het uitgangspunt van onderstaand traject.

We maken een afspraak in mijn praktijk voor een consult van ongeveer 1 ½ uur. Hierin vindt het anamnese gesprek plaats, met de diagnostische methodes: iriscopie, houding, huid, tong, en dergelijke.

Met bovenstaande opgevraagde informatie erbij, geeft dit een beeld van jou als persoon met je klachten/symptomen, in de 4 natuur-kwaliteiten.

We bepalen het behandeldoel en tijdens de tweede afspraak in de praktijk bespreken de overige informatie en bepalen het behandeldoel. Deze afspraak duurt ongeveer een uur.

In de derde afspraak bespreken we je Individueel Behandelplan, de therapieën, en stellen deze bij waar nodig. Tevens bespreken hoe we het traject verder in tijd en plek gaan vorm geven.

Vervolg afspraken zijn dus afhankelijk van het individuele traject op weg naar gezondheid. Je kan meerdere therapieën/richtlijnen zelf uitvoeren en in andere heb je de natuurgeneeskundige er bij nodig. Mailcontact of telefonisch contact behoort ook tot de mogelijkheden.

Therapie mogelijkheden:

-voeding

-fyto (kruiden)

-beweging (oefeningen en adem)

-horoscoop duiding

-leefadviezen (houdingsoefeningen ten opzichte van …)

-coaching

-lichaamshouding

-natuurgeneeskundige behandelingen (pakkingen, borstelen, waterbegietingen, klei drinken, …)

-massage (lymfe ondersteunend, reinigende, ontspannende, balancerende, energieke, energetische, schropfen, cupping, segment, ….. )

-chakra en aura reading en healing

-etherische oliën

-Bach flower remedies

-kleur toepassingen

-testen via Touch for Health

– ………….

Kosten: de eerste afspraak is 150 euro, en elke afspraak daarna kost 70 euro per uur.

Geef een antwoord